Srijeda, 28 Veljača 2018

Četvorica tounjskih vijećnika podnijela ostavku na članstvo u HDZ-u

Napisao 
Županijski mediji danas prenose vijest OGportala koji je u posjedu dokumenta, točnije ostavke, koju su podnijeli vijećnici HDZ-a općine Tounj. Riječ je o četvorici vijećnika Mati Matešiću, Mirku Brletiću, Željku Pribaniću i Nikoli Fumiću. Oni ne podržavaju odluke i rad načelnika općine Ivice Sopeka, koji, pak, ima podršku župana Damira Jelića.

– Smatramo da odluka koju načelnik Općine predlaže, a odnosi se isključivo na preseljenje asfaltne baze na novu lokaciju nije dobra za samo mjesto iz razloga što bi u samom Tounju bila dva zagađivača na tako malom prostoru, napominjemo da bi nova baza trebala biti postavljena između naselja Kukača-Košare-Matešići, uz Državnu cestu D-23 i izvor rijeke Kukačnice – pišu Tounjski HDZ-ovci, napominjući da je u tom dijelu trebao biti građen sportsko-rekreacijski centar, tvornica peleta i druge djelatnosti koje ne djeluju štetno na okoliš.

Razočarani su što je, citiramo: “načelnik Sopek uvjerio Jelića da je ispravno ono što on zastupa, Jelić to medijski prezentirao, a njih uvjerio da je to program HDZ-a, izvršio pritisak na njih kao vijećnike koji s koalicijskim partnerom imaju većinu da takvu odluku donesu, a onda ih ipak poslao na Sud časti, iako su promijenili odluku po njegovom naputku”.

Smatraju da je takva njegova odluka bila ishitrena, pa navode kako ne podržavaju takav njegov program, kao ni načelnika Općine, te su stoga prisiljeni podnijeti ostavke na članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici.
Pročitano 2268 puta