Subota, 14 Rujan 2019

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Napisao 
Nastavak subotnje proslave Dana Grada Ogulina i blagdana Užvišenja Svetog Križa donio je i svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Ogulina, koju ste imali priliku pratiti uživo u našem programu. Sjednica je održana u Školskoj sportskoj dvorani.

Predsjednik Vijeća Marinko Herman pozdravio je nazočne goste, među kojima su bili saborski zastupnici, predstavnici vojske i policije, gradonačelnici brojnih gradova i načelnici općina, gradski vijećnici i predstavnici gradskih tvrtki i ustanova.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u svom obraćanju govorio je o brojnim pokrenutim projektima koji su realizirani i onima koji će se u njegovom mandatu privesti kraju, ali će biti  pokrenuti i novi u vrijednosti 60-ak milijuna kuna. Najviše ga raduje broj novozaposlenih Ogulinaca, popunjenost Poduzetničke zone gotovo 100 posto, te mladi koji se žele vratiti u Ogulin.

U nastavku su podijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Primili su ih Duško Gvozdić za izuzetan trud u radu s kuglačima - osobama s invaliditetom,  Hrvatsko pjevačko društvo Klek za doprinos u razvoju urbane kulture, a povodom 125. obljetnice osnutka društva,  te Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, koja slavi stotu obljetnicu.

Priznanje za životno djelo dodijeljeno je Zvonku Trdiću za dugogodišnji rad na vrednovanju kulturne baštine ogulinskog kraja,  te posthumno Franji Domitroviću (Kirbiju) za 50 godišnji volonterski, humanitarni i kulturni rad. Nagradu je primila njegova kćerka Danijela Veršec.

Uime svih nagrađenih, riječi zahvale uputio je Zvonko Trdić, a uime nazočnih gradonačelnika i načelnika pozdrave i čestitke domaćinima uputio je gradonačelnik Tomislav Boljar, dok je uime župana Karlovačke županije to učinio saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.

Program su svojim nastupom uveličali članovi Pjevačkog društva Klek, izvevši novu himnu grada Ogulina.
Pročitano 1485 puta