Subota, 14 Rujan 2019

Ogulin za rođendan dobio Trg Petra Stipetića

Napisao 
519. rođendan našeg Ogulina ostat će trajno zapisan u njegovoj povijesti. Naime, u subotu prije podne na Trgu hrvatskih rodoljuba nekoliko izaslanastava položilo je vijence i upalilo svijeće, odajući na taj način počast svim poginulim i stradalim braniteljima u Domovinskom ratu. Potom su se uputili do zgrade Pučkog otvorenog učilišta gdje su nazočili svečanom proglašenju Trga Petra Stipetića, generala Hrvatske vojske i počasnog građanina našeg grada.

Osim njegove kćerke Vesne, koja je otkrila spomen ploču s njegovim likom, ovom su činu nazočili i nazočnima se obratili predsjednik Hrvatskog novinarskog društva i autor HTV-ove emisije o generalu Stipetiću Hrvoje Zovko, potom i general Marijan Mareković, te vice admiral Robert Hranj.

Obraćajući se nazočnima gradonačelnik Dalibor Domitrović je poručio kako Ogulinci mogu biti ponosni na našeg sugrađanina Petra Stipetića, koji će ostati zapamćen ne samo po svom radu i djelu, nego i poštenju koje ga je krasilo cijeli život.

Među brojnim Ogulincima, koji su nazočili otvorenju Trga Petra Stipetića,  bili su i brojni saborski zastupnici i izaslanik župana Karlovačke županije, kandidat za predsjednika RH, bivši predsjednik Vlade Zoran Milanović sa suradnicima, te brojni predstavnici medija.

Proglašenje Trga Petra Stipetića imali ste priliku pratiti uživo u našem programu.
Pročitano 1282 puta