Ponedjeljak, 09 Rujan 2019

Vijećnici odlučili - Ogulin će dobiti Trg Petra Stipetića!

Napisao/la 
Ukupno 18 točaka dnevnog reda brojala je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina, a njome je predsjedavao Marinko Herman. Sve je započelo s Aktualnim satom tijekom kojeg je 11 vijećnika svoja pitanja uputila uglavnom gradonačelniku Domitroviću. Zanimali su se uglavnom za komunalne teme i aktualne projekte koje provodi gradska vlast. Aktualni sat potrajao je gotovo puna 2 sata, a protekao je u mirnom tonu.

Uslijedila je rasprava o prijedlogu Odluke o određivanju imena novog trga u Ogulinu. Podsjećamo, Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, predložila je da se nepostojeći “trg kod golubice” nazove po velikom hrvatskom generalu i čovjeku, Petru Stipetiću.
Komisija za imenovanje ulica i trgova prihvatila je jednoglasno taj prijedlog, a njihov je stav nazočnima je na sjednici Gradskog vijeća prezentirao predsjednik Komisije Ivan Vuković. Nakon kraće rasprave, ovaj prijedlog je podržalo 15 nazočnih vijećnika, dok je 1 bio suzdržan. Tako će u subotu naš grad dobiti trg koji će nositi ime generala Petra Stipetića.

Jednoglasno je podržan i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ogulina za 2019. godinu, a ona će biti uručena laureatima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u subotu, u 12 sati. Tako će ovogodišnje priznanje za životno djelo biti uručeno Zvonku Trdiću, te posthumno Franji Domitroviću – Kirbiju. Priznanjem za stvaralački rad okitit će se Duško Gvozdić za rad u sportu Grada Ogulina, Hrvatsko pjevačko društvo Klek povodom 125. obljetnice svoga djelovanja, te, povodom 100. godišnjice svog osnutka, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana.

U nastavku sjednice, između ostalog, raspravljalo se i o prijedlogu 1. izmjena i dopuna Proračuna Grada Ogulina za tekuću godinu, te o izvješću o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2019. godine.
Tijek sjednice imali ste priliku pratiti uživo u našem programu.
Pročitano 1316 puta