Petak, 23 Kolovoz 2019

Za Dan grada bogat i sadržajan program

Napisao/la 
Ovogodišnja proslava Dana grada Ogulina i blagdana Uzvišenja Sv. križa održat će se od 7. do 15. rujna, zaključeno je u petak na sjednici Odbora za proslavu Dana grada. Sve će početi rukometnim turnirom Ženskog rukometnog kluba 7. rujna, a nastavit će se idući dan "Turom po Ogulinu" u organizaciji Biciklističkog kluba Babaroge i blagoslovom malene djece.

U nastavku događanja izdvajamo radionice Društva pedagoga tehničke kulture "RoboKids" i "Roboti vole matematiku", te turnira u računalnim igrama "Gaming night".

U planu je i održavanje likovne kolonije na Šmitovom jezeru u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, te kazališna predstava "Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere", a petak 13. rujna rezerviran je za Festival ogulinskog zelja u organizaciji LAG-a Frankopan i izložbu Likovnog društva Frankopan.

Centralna događanja odvijat će se na sam Dan grada, 14. rujna. Među njima izdvajamo otkrivanje ploče s imenom trga Petra Stipetića. Komisija za imenovanje ulica i trgova taj je prijedlog o imenovanju prihvatila, a slijedi još rasprava na mjesnom odboru, kako bi sve procedure bile zadovoljene.
14. rujna održat će se i svečana sjednica Gradskog vijeća, te procesija i sveta misu povodom blagdana Uzvišenja Sv. Križa. No, za razliku od dosadašnjih godina, misa će se održati u večernjim satima. Toga dana u parku Kralja Tomislava pripremat će se sarma za sve goste i domaćine, a lovci će kuhati kotlić u dvorištu Frankopanskog kaštela. Koncert će održati članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, a goste će zabavljati i grupa Partyano. U večernjim satima koncert će održati Psihomodo pop, a predgrupa će im biti mladi ogulinski bend Sound source.

Detaljnije o svim sadržajima, s točnom satnicom i mjestima održavanja, obavještavat ćemo vas redovito u našem programu.
Pročitano 825 puta