Četvrtak, 04 Srpanj 2019

U Ogulinu od srpnja duplo manji prirez

Napisao 
Podsjećamo građane Ogulina, a posebno tvrtke i obrte koje vrše obračun plaća zaposlenika, da je od 01. srpnja 2019. godine stupila na snagu odluka kojom je stopa prireza porezu na dohodak smanjena s 10% na 5%.

Gradsko vijeće Grada Ogulina je na sjednici održanoj 16. svibnja 2019. godine donijelo Odluku o izmjeni Odluke o porezima Grada Ogulina. Izvorna odluka o stopi prireza 10% objavljena je u Narodnim novinama br. 132/17. i Glasniku Karlovačke županije br. 42/17, a izmjena odluke kojom je prirez smanjen na 5% je objavljena u Narodnim novinama br. 56/19.

Grad Ogulin je prirez po stopi od 10% uveo 01. siječnja 2015. godine. Obzirom da su se u posljednje dvije godine prihodi proračuna Grada Ogulina povećali za gotovo dvostruko gradska vlast je odlučila smanjiti prirez kako bi se građanima nešto povećale plaće i time poboljšao standard života.

Inače, smanjenje prireza kasni šest mjeseci. Primjena je trebala početi od siječnja ove godine, jer je prijedlog Odluke bio na Dnevnom redu 11. sjednice Gradskog vijeća koja se trebala održati u studenom prošle godine. Kao što je poznato, zbog ostavki predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, ova sjednica nije održana, pa je donošenje odluke moralo biti odgođeno do konstituiranja novog Gradskog vijeća.
Pročitano 602 puta