Četvrtak, 06 Lipanj 2019

Pred nama su 3 najbajkovitija dana u godini

Napisao/la 
Sutra će u našem gradu biti probuđena bajka. Naime, u 10 sati na festivalskim scenama počet će prve radionice u sklopu 14 . Ogulinskog festivala bajke. Od 10 sati gradskim ulicama prometovati će ponovno i vlakić Bubi. Službeno i svečano otvorenje ovogodišnjeg izdanja festivala bit će upriličeno u dvorištu Frankopanske kule, tj. na sceni "Regoč" s početkom u 11 sati.

Kako je zamišljen program otvorenja, doznajemo od umjetničkog direktora festivala Aleksandra Kovačevića:



I ove godine očekuje nas bogat i raznovrstan program namijenjen djeci, ali u kojem uistinu mogu uživati i odrasli. Profesionalne i amaterske produkcije uz raznovrsne kreativne radionice, pripovijedanja bajki te sudjelovanje u popratnim sportskim aktivnostima odvijat će se na ukupno 7 festivalskih scena. Na dnevnoj bazi, tijekom trajanja festivala, bit će izvedeno od 5 do 7 predstava, a što nas još očekuje otkriva Aleksandar Kovačević:



Okosnicu trodnevnog programa svakako čini pripovijedanje, disciplina koja je dugi niz godina bila pomalo zaboravljena, a Ogulinski festival bajke je prvi u Hrvatskoj stavlja u fokus. U Ogulin će tako stići najbolje hrvatske i svjetske pripovjedačice, poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. Posjetitelje festivala očekuju brojne radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od onih koje su potpuno moderne – robotike, do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično. Osim toga, festival bajke svake godine nudi i sadržaj za male sportaše u obliku rukometnog i nogometnog turnira i već svima dobro znane Ciklobajke – bajkovite biciklijade.

Trodnevni program počinje svaki dan od 10 sati. Odlična zabava je zagaranitarana, pa iskoristite priliku za uživanje u ogulinskom bajkovitom ozračju. Program festivala pronađite na web i Facebook stranici Turističke zajednice Grada Ogulina, ali i ovdje.
Pročitano 751 puta