Četvrtak, 01 Ožujak 2018

Reagiranja na ostavke tounjskih općinskih vijećnika iz redova HDZ-a

Napisao 
Nakon što su mediji prenijeli vijest o ostavci četvorice tounjskih vijećnika iz redova HDZ-a, uslijedile su i reakcije predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Damira Jelića, te tounjskog načelnika Ivice Sopeka. Podsjetimo se, riječ je o ostavci četvorice tounjskih vijećnika , koji ne podržavaju odluke i rad načelnika općine Ivice Sopeka, koji, pak, ima podršku župana Damira Jelića.
Ideju preseljenja asfaltne baze smatraju suludom i na to upozoravaju župana Jelića, a smatraju da je ishitreno donio i odluku o upućivanju vijećnika na Sud časti, te da su po njegovom naputku bili primorani mijenjati odluke.

Pripoćenjem se oglasio prvi čovjek HDZ-a Damir Jelić u kojem, između ostalog, stoji: "... da su vijećnici Općinskog vijeća HDZ-a općine Tounj mijenjali svoje mišljenje i oglušili se na odluku stranke koja je bila na tragu zapošljavanja i očuvanja radnih mjesta, a time je indirektno povezana s zadržavanjem stanovništva na ovom prostoru što je u konačnici jedan od prioritetnih ciljeva HDZ-a."
Burno je, putem priopćenja, reagirao i načelnik Ivica Sopek, te u pet točaka iznesao da su sve tvrdnje općinskih vijećnika iz redova HDZ-a neistine. U priopćenju se osvrnuo i na period Domovinskog rata i osnivanje HDZ-a u Tounju.

Oba priopćenja u cijelosti možete pronaći i pročitati na web stranici Radio Ogulina.

Priopcenje 01 Tounj 2018 01 28
Priopcenje 02 Sopek 2018 01 28 STR 1
Priopcenje 02 Sopek 2018 01 28 STR2
Pročitano 2207 puta

Galerija slika

{gallery}1414{/gallery}