Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Rujan 2019

U petak se otvara Festival Ogulinskog zelja

Napisao/la 
Današnji program proslave Dana grada, prema rasporedu, jutros je nasatvljen kreativnom kolonijom Gradskog društva Crvenoga križa Ogulin na Šmitovom jezeru. U 17,00 sati počinje radionica „Elektronika – osnovni dijelovi strujnog kruga“, Društva pedagoga tehničke kulture, u Centru za tehničku kulturu Pučkog otvorenog učilišta, a od 18,30 sati – bit će služena misa trodnevnica povodom blagdana Uzvišenja Svetoga Križa. U 20,00 sati možete besplatno pogledati kazališnu predstavu „ Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere“ čiji je pokrovitelj Grad Ogulin. Predstava će se održati  u Školskoj sportskoj dvorani, kraj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

Sutra, u 10 sati, na trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta bit će otvoren dvodnevni Festival Ogulinskog zelja, te Crosir festival. Festival je jedna u nizu aktivnosti u sklopu proslave Dana grada Ogulina. Bogat program Festivala odvijat će se na dvije lokacije - centralno događanje održavat će se na trgu kod Golubice u Ogulinu, dok će se bogati sadržaji za djecu odvijati u Frankopanskom kaštelu. U sklopu festivala bit će, između ostalog, i stručnih predavanja. Kruna prvog dana festivala bit će koncert grupe Sound source, a on će se održati u dvorištu Frankopanske kule s početkom u 20 sati.

U subotu ćete u Parku kralja Tomislava, od 10 sati, na izložbeno – prodajnim štandovima imati priliku kušati i kupiti poljoprivredne i ostale proizvode lokalnih proizvođača. Na Crvenom igralištu, od 11 sati, imate priliku razgledati izložbu pasa mješanaca. Od 13 sati bit će upriličena promocija domaćih jela od kiselog zelja, te besplatan ručak za građane. U 14 sati počinje koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, a od 16 sati i 30 minuta natjecanje domaćica u pripremi ogulinskih masnica.
Organizatori ovog događanja, među ostalima, su LAG Frankopan i Grad Ogulin.

Kompletan program Festivala Ogulinskog zelja možete pronaći i pogledati na našoj web stranici.
Pročitano 1183 puta

Galerija slika