Utorak, 20 Kolovoz 2019

Vikend pred nama bit će u znaku oktanskog sporta

Napisao/la 
Okončane su prijave za ovogodišnje izdanje Formula driver utrke – memorijal Ivica Kišosondi, a uskoro će HAKS objaviti liste prijavljenih natjecatelja koji će se okupiti na stazi Klek.
Naime, 24. i 25. kolovoza, Ogulin će biti domaćin ove najpopularnije discipline hrvatskog auto sporta. Pripreme za utrku u ogulinskom AK Klek traju već mjesecima, a posljednjih tjedana one su se intenzivirale. Velik trud uložen je u uređenje i pripremu staze, a posebna pažnja usmjerana je na sigurnost, kako samih vozača, tako i publike željne užitka u oktanskom sportu. Staza za utrku ove je godine za 1,5 km duža no lani, pa sada njena ukupna dužina iznosi 4,5 kilometara.

Kako doznajemo, u subotu će, u 15 sati, na Bazi početi verifikacije i tehnički pregled vozila, a za 19 sati i 30 minuta zakazan je početak koncerta grupe Soundsource. Na Bazi će biti postavljen i šank sa pićem i jelom, koji će raditi u subotu od 17 sati.

Organizatori i ove godine pripremaju brojna iznenađenja za sve goste i posjetitelje. Predsjednik AK Klek Ogulin, Bojan Višnjić otkriva tek neke detalje:Vrijedni članovi AK Klek i ovaj put su napravili majice sa posebnim logom utrke, ne samo za odrasle, već i za djecu, a moći će se nabaviti tijekom vikenda.

Nedjelja je je rezervirana za samu utrku, a na snazi će biti i posebna regulacija prometa. Detalje doznajemo od Bojana Višnjića u nastavku:Formula driver utrka pokazala se kao izvrstan turistički potencijal i promotor našeg kraja, a tijekom održavanja prošlogodišnje utrke smještajni kapaciteti su bili popunjeni.

I ove godine traži se krevet više, a, gostujući u našem programu, Bojan Višnjić uputio je poseban poziv ogulinskim privatnim iznajmljivačima:Prema svemu sudeći, vikend pred nama, osim uživanja u oktanskom sportu, donosi i brojna iznenađenja. Na nama je samo da odemo na stazu Klek i uživamo.
Pročitano 658 puta