Subota, 10 Kolovoz 2019

U Ogulinu se (g)radi u punom parom

Napisao 
Iako je ljeto vrijeme za odmaranje, u našem se gradu (g)radi punom parom. Već neko vrijeme uređuje se Struga, između Hačka i Bolničke ulice. Trenutno je u tijeku uređenje parkirališta kod sedmerokatnice. Kad ovi radovi budu dovršeni radnici i strojevi će nastaviti s rekonstrukcijom ceste i parkirališta dalje prema Bolničkoj ulici.

U pripremi je i izgradnja šetnice duž kanala od sedmerokatnice do rotora kod kafića JazzBina. Prije je ovaj kanal bio neuređen, obrastao šibljem i grmljem te neprohodan. Nakon što je raskrčeno raslinje, primarno s ciljem da se olakša i ubrza otjecanje vode prilikom poplava, sada će se na tom dijelu uređivati šetnica, postaviti će se klupe za sjedenje i posaditi stabla, što neće smanjiti apsorpcijski kapacitet ovog kanala prilikom izlijevanja rijeke Dobre.

Na izlazu iz naselja Struga između pravoslavne crkve i ambulante izvođač je uveden u posao, izvršeno je iskolčavanje te je obilježena lokacija novog zida. Slijedi rušenje starog zida i gradnja novog nakon čega će se izvoditi kolnička konstrukcija nove prometnice u širini 7,1 metara s jednostranom pješačkom stazom.

Uređuje se i okoliš oko dječjeg vrtića. Trenutno se postavljaju opločnici nakon čega će se humusirati i zatravljivati zelene površine.

Tvrtka Ceste Karlovac, koja je s Gradom ugovorila posao održavanja nerazvrstanih cesta, angažirana je na uređenju rotora kod kapelice Svetog Roka. Nakon što dovrše ovaj posao prelaze na sanaciju gradskih prometnica, na krpanje udarnih rupa i ostale radove sanacija šteta, a trenutno, u okviru istog ugovora, s dva Unimog stroja kose raslinje uz gradske prometnice.

Provodi se i projekt Đulin vrt gdje je u tijeku izvedba staza, dovršeni su temelji za dvije sjenice i amfiteatar te je u tijeku izvedba nove ograde do Đulinog ponora. Stara ograda je uklonjena pa, dok radovi ne budu dovršeni, strogo je zabranjen pristup gradilištu.

Osim ovih projekata koji su u provedbi u tijeku je priprema postupka javne nabave za izgradnju novog dječjeg vrtića u bivšoj vojarni Sveti Petar, za uređenje zgrade DVD-a Turkovići, za rekonstrukciju ulice A. Šenoe, za spoj ulice Krlenac na kružno raskrižje te „veći“ ugovor za održavanje nerazvrstanih cesta. Svi ovi postupci javne nabave bi trebali biti, ako ne bude žalbi, okončani u roku mjesec ili dva dana, nakon čega slijedi odabir izvođača, potpis ugovora i početak izvedbe još u ovoj godini.
Pročitano 621 puta