Petak, 26 Srpanj 2019

Kineska delegacija posjetila Ogulin

Napisao/la 
U četvrtak je gradsku upravu posjetila kineska delegacija iz grada Hangzhou, a s ciljem uspostave prijateljskih odnosa s gradom Ogulinom, te suradnje na kulturnom, gospodarskom i sportskom polju.

Inače, Hangzhou je industrijski grad na istoku Kine, smješten u istoimenom zaljevu. U urbanom središtu živi 4,8 milijuna stanovnika, a s okolicom grad ima preko 9 milijuna stanovnika. Zadnjih tisuću godina se svrstava među gospodarski razvijenije regije Kine, a posebno se brzo počeo razvijati od '90.-tih godina prošlog stoljeća, najviše zahvaljujući razvoju tehnološkog i financijskog sektora. Danas mnogi tehnološki divovi, kao što je, primjerice, tvrtka Alibaba, u njemu imaju svoje sjedište. Osim tehnologije i financija grad je poznat po razvijenoj medicini, farmaciji, industriji teške opreme i automobilskih komponenti, kućanskih uređaja i elektronike, telekomunikacija, kemijskoj industriji, biotehnologiji, a stoljećima je poznat po kvaliteti svile i posebnoj vrsti čaja koji raste na tom području.

Posjetitelje su najviše dojmili Klek, Đulin ponor, jezero Sabljaci i općenito prirodne ljepote ogulinskog kraja. Najviše interesa su pokazali za suradnju na području turizma, pa su zatražili da se njihovom turističkom uredu dostave naši promotivni materijali. Nakon Ogulina, delegacija je nastavila put prema Plitvičkim jezerima.
Pročitano 747 puta