Utorak, 16 Srpanj 2019

Nastavljeni radovi na Pučkom otvorenom učilištu

Napisao/la 
Kao što je poznato, prošle godine su, zbog krize vlasti, obustavljeni radovi na uređenju zgrade Pučkog otvorenog učilišta. Obzirom da je u svibnju usvojen proračun za 2019. godinu, krajem lipnja su izvođači ponovno mobilizirani i radovi pokrenuti. Tehnički pregled i puštanje u upotrebu svih prostorija, osim glavne dvorane s pozornicom, planiran je za kraj ovog mjeseca. Završetkom ove faze Pučko učilište bi dobilo dramsku, likovnu, plesnu prostoriju, učionice, prostorije za soliste, sanitarije i ostale popratne prostorije – sve osim glavne dvorane s pozornicom.

Za tehnički pregled su kritični strojarski radovi i puštanje u rad klima komora koje su nabavljene i postavljene prije 10 godina, međutim nikada nisu stavljene u funkciju, pa nitko ne zna u kakvom su stanju. Garancija na ove uređaje je odavno istekla, a tvrtka koja je izvodila radove je završila u stečaju. Sada je angažirana druga tvrtka koja će ovaj tjedan izvršiti pregled i servis klima komora te ih pokušati pustiti u pogon.

Izvorno je tehnički pregled ove faze radova bio planiran za kraj prošle 2018. godine. Kako to, zbog krize vlasti, nije bilo moguće napraviti, on je prolongiran za srpanj ove godine, što znači da je za provedbu projekta izgubljeno više od pola godine. Usprkos tome potpuni dovršetak projekta uređenja zgrade Pučkog otvorenog učilišta i dalje je planiran za rujan 2020. godine, odnosno Dan grada 2020. godine, kad bi i glavna dvorana s pozornicom trebala biti puštena u upotrebu.

Do sada je na uređenje zgrade Pučkog otvorenog učilišta utrošeno 19,1 milijun kuna. Za potpuni dovršetak treba još 4,3 milijuna kuna, čime bi se ukupna vrijednost investicije popela na 23,4 milijuna kuna.

Na kraju treba napomenuti da su upravo u tijeku dva natječaja za davanje u najam prostora u prizemlju zgrade, od kojih je veći namijenjen za kafić, a natječaji su objavljeni na stranici Grada Ogulina www.ogulin.hr.
Pročitano 595 puta