Subota, 06 Srpanj 2019

Folkloraši oduševili Ogulince

Napisao/la 
Dvorištem Frankopanske kule u petak, u večernjim satima, odjekivali su zvuci egzotičnih i nama poprilično udaljenih podneblja. Naime, u sklopu 22. izdanja Međunarodnog festivala folklora u naš grad stigle su plesne i folklorne grupe iz 6 kutaka svijeta. Domaćin ove manifestacije u našem gradu bio je Zavičajni muzej Ogulin. Predstavile su nam se folklorne i plesne skupine iz Meksika, Južne Koreje, Ukrajine, Otoka Guama, Obale Bjelokosti, ali i makedonskog Folklornog ansambla "Kitka".

U poslijepodnevnim satima izvođači su stigli u naš grad. Nakon razgleda grada, prisustvovali su svečanom prijamu koji je održan u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Riječi dobrodošlice uputile su im zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i v.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja Ana Krznarić u ime domaćina.

Tijekom nastupa ogulinskoj publici predstavili su svoju tradicijsku kulturu kroz glazbene, plesne i brojne druge sadržaje. Ovu jedinstvenu priliku iskoristili su brojni Ogulinci koji su se na ovaj način upznali sa tradicijom i kulturnom baštinom zemalja koju većina nas neće imati priliku posjetiti niti doživjeti njihovu kulturu uživo.
Cijelom dojmu smotre posebnu čar dalo je i bajkovito ozračje dvorišta Frankopanske kule. Nadamo se kako ćemo i slijedeće ljeto imati priliku uživati u nastupima skupina sa nekih drugih, udaljenih kontinenata.
Pročitano 618 puta