Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Srpanj 2019

Održana posljednja koordinacija prije ljetne stanke

Napisao/la 
Petak je u gradskoj upravi započeo koordinacijom gradonačelnika s ravnateljima i direktorima gradskih tvrtki i ustanova. Koordinaciju je vodio gradonačelnik Dalibor Domitrović, u nazočnosti zamjenika Ivane Salopek Šumonje i Daniela Vukelje. Čelni ljudi gradskih tvrtki i ustanova upoznali su vodstvo grada s aktualnom problematikom i aktivnostima koje su u trenutnoj provedbi.

Između ostalog, Aleksandra Kolić iz Turističke zjednice Grada Ogulina nazočne je izvjestila kako ovih dana započinju s realizacijom projekta pod nazivom "Susret s rijekom", ishodili su sve potrebne dozvole, pa će se u narednim danima krenuti u izgradnju amfiteatra u Đulinom vrtu.
Prema riječima ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Blanke Poljak Franjković, radovi na rekonstrukciji zgrade, ali i ostale obrazovno – kulturne aktivnosti u ovoj gradskoj ustanovi idu prema planu.

Ivanina kuća bajke od početka godine bilježi porast broja posjeta, a u njenim sadržajima je do sada uživalo oko 22.000 posjetitelja.
V.d. ravnateljice ogulinskog Zavičajnog muzeja Ana Krznarić izvjestila je nazočne kako uskoro kreću radovi na sanaciji kolnog ulaza, a izvršeni su radovi na sanaciji krovišta Frankopanske kule.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Bistrac Ivanka Turković osvrnula se na nedavno proveden postupak upisa mališana u vrtić. Prema rezultatima upisa, 91 dijete bit će upisano u novu pedagošku godinu, dosta djece je ostalo ispod crte, a u narednim danima pristupit će se potpisivanju ugovora s roditeljima primljene djece. Napomenula je kako je Grad Ogulin osigurao i rad 4 pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju.

Mladen Stipetić, direktor Poduzetničke zone Ogulin, nazočne je upoznao kako su trenutno u fazi prikupljanja dokumentacije nužne za proširenje obuhvata zone za dodatnih 40 hektara koje nastoje ishoditi od Ministarstva državne imovine.

Inače, i ostale gradske tvrtke, bez nekih većih poteškoća, obavljaju svoje redovite zadaće. Obzirom da se tijekom ljetnih mjeseci u većoj mjeri koriste godišnji odmori, sljedeća koordinacija bit će održana nakon ljetne stanke.
Pročitano 616 puta

Galerija slika