Utorak, 02 Srpanj 2019

Lani članovi posudili gotovo 71.400 knjiga

Napisao/la 
Jeste li znali da ogulinska Gradska knjižnica i čitaonica posjeduje 60.650 knjiga, te da je tijekom 2018. godine nabavljeno i obrađeno ukupno 2238 knjiga?! Stoji to u izvješću o radu ove ustanove za prošlu godinu iz kojeg, između ostalog, doznajemo i da knjižnica posjeduje 807 DVD-a, a radi se o filmovima za odrasle i djecu.
Tijekom protekle godine usluge knjižnice koristio je 2071 član, a od tog broja novoupisanih članova bilo je 518. Članovi su prošle godine posudili gotovo 71.400 knjiga.

Osim knjižnične djelatnosti, u ogulinskoj knjižnici postavljene su 3 izložbe, organizirana su 22 različita događanja koja su okpila 1456 posjetitelja.
Inače, u sklopu knjižnice djeluje i Klub čitatelja, te Lutkarska družina Tintilinić koja je imala 14 nastupa u 2018. godini.
Knjižnicu je posjetilo 16 grupa iz dječjeg vrtića, osnovnih i srednjih škola u svrhu edukacije, a održano je i stotinjak radionica za djecu na kojima je prisustvovalo 1350 korisnika.

U knjižnici su upriličene i održane tradicionalne manifestacije poput Noći knjige, Mjeseca hrvatske knjige, obilježen je Međunarodni dan materinskog jezika, a, između ostalog, održano je i Gradsko natjecanje u čitanju naglas.
Već dugi niz godina Gradska knjižnica surađuje s Obrtničkom i tehničkom školom u vidu primanja učenika na praksu. Tako je tijekom 2018. godine stručnu praksu u knjižnici obavilo 22 učenika obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo. Ostvarena je i suradnja s Institutom za razvoj i inovativnost mladih zahvaljujući kojoj je knjižnici donirano 20 micro:bitova s kojima se provode radionice, a mogu se i posuditi.

Vjerujemo kako će djelatnice ove ustanove i tijekom ove godine marljivo raditi na daljnjem razvoju sadržaja i aktivnosti za Ogulince svih generacija.
Pročitano 567 puta