Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019

Ipak je zaiskrilo!

Napisao/la 
Posljednjom 22. točkom, u kojoj je bilo govora o utrošenim sredstvima proračunske zalihe za svibanj, okončana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina.
Sjednica Gradskog vijeća počela je izvješćem predsjednika Mandatne komisije Momira Jakšića, koji je vijećnike izvjestio o prestanku mandata vijećnika Ivice Vukovića (Lalića) i umjesto njega u Vijeću od sada će biti Ivica Porubić (HDZ), koji je tu dužnost već  obnašao. Nakon izvješća o radu Policijske postaje Ogulin, predstavnici tvrtke Kontrol biro prezentirali su vijećnicima prijedlog procjene rizika od velikih nesreća, a potom je uslijedio Aktualni sat koji je protekao u mirnom ozračju, a prevladavale su mahom komunalne teme, problematika vezana uz stanje prometnica, te uređenje i obnovu dječjih igrališta.

Uslijedilo je podnošenje izvješća o radu gradskih tvrtki i ustanova, a prvo je, o radu Poduzetničke zone Ogulin, podnio Mladen Stipetić. Prije glasovanja prethodila je burna rasprava, koja je rezultirala napuštanjem sjednice vijećnika iz redova HDZ-a.
Naime, povela se rasprava između Tomislava Lipošćaka (HDZ) i vladajućih vijećnika iz redova SDP-a,  o tome tko je zaslužan, a tko koči razvoj ogulinske Poslovne zone, a kulminiralo je kad se gradska politika “prebacila” na državnu razinu.

Bilo je replika, ispravaka krivih navoda, povišenih tonova…Nakon stanke od 15 minuta, vijećnici HDZ-a i HSU-a više se nisu vratili na sjednicu, već su održali tiskovnu konferenciju o kojoj smo vas već izvjestili.

Inače, izvješće o poslovanju Poduzetničke zone je podržano jednoglasno, a potom su gradski vijećnici raspravljali  o poslovanju Stambeno komunalnog gospodarstva, ali ga nisu podržali. Uslijedilo je izvješće tvrtke Vodovod i kanalizacija, te Radio Ogulina za 2018. godinu koje je 10-ero nazočnih gradskih vijećnika podržalo.

Uslijedilo je još jedno iznenađenje. Naime, izvješće o radu Dječjeg vrtića Bistrac nije podneseno, a gradonačelnik je upozorio da je ovo presedan, jer po prvi puta po ovoj točki nema izvjestitelja.

"Ravnateljica je neodgovorna, nalazi se na bolovanju, ali unatoč svemu nije imenovala zamjenika koji bi podnio izvješće niti osigurala neometano funkcioniranje vrtića. Vrtić je trenutno u blokadi, a istodobno je ravnateljica na društvenim mrežama tijekom vikenda uživala u planinarenju, pa ćemo zatražiti reviziju bolovanja"- rekao je gradonačelnik Domitrović. U raspravi su ovakvo ponašanje osudili i nazočni vijećnici iz redova vladajućih, pa klub vijećnika SDP-a nije htio podržati ovo izvješće. Ono je, u konačnici , odbijeno sa 10 glasova.

Nakon što je izvješće o poslovanju podnijela i Blanka Poljak Franjković, koje je podržano, na isti način su prihvaćena i sva ostala izvješća, ono o radu Knjižnice i čitaonice, Ivanine kuće bajke, Javne vatrogasne postrojbe, Područne Vatrogasne zajednice, Zavičajnog muzeja i Sportske zajednice.

Raspravljalo se i o izvješću o rezultatima poslovanja poduzetnika u 2017.  godini. Tijek cijele sjednice i ovaj put ste imali priliku pratiti u našem programu.
Pročitano 862 puta