Petak, 14 Lipanj 2019

Praznici su počeli...

Napisao/la 
Završila je još jedna školska godina. Većina učenika osnovnih i srednjih škola gotovo tri mjeseca bezbrižno će uživati u ljetnim praznicimam. Naravno, ima i onih koji još imaju dopunski rad, završne ispite i druge slične obaveze pa će uživati nešto malo kasnije. U popriličnoj gužvi ovih dana su i maturanti kojima su već počeli ispiti državne mature. Oni traju do 28. lipnja, a privremeni rezultati na ljetnom roku bit će objavljeni 10. srpnja, dok će oni konačni bit objavljeni 15. srpnja.

Nova školska godina počinje 9 rujna. Naime, više neće biti jedinstvenog kalendara školske godine jer su škole i njihovi osnivači ove godine mogli birati između ponuđene četiri inačice kalendara. Škole u Karlovačkoj županiji većinom su glasovale za tzv. "model br. 4" koji predviđa uvođenje jesenskog odmora za učenike ali i korištenje zimskog odmora u dva dijela. Nitko neće ostati zakinuti ni za proljetne praznke jer će za vrijeme Uskrsa naši školarci odmarati 5 dana.

Prva osnovna škola Ogulin i Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana glasovale su za spomenuti model, dok su OŠ IBM i OTŠ izrazile želju za korištenjem postojećeg kalendara.
Obzirom da su sve škole informirale Upravni odjel za školstvo o svom odabiru kalendara, na njima je da do 1. srpnja 2019. godine na svojim mrežnim stranicama objave odluku i način realizacije odmora u školskoj godini 2019./2020. za učenike svih školskih ustanova na području Karlovčke županije pa ćemo tek tada biti sigurni koji će model biti usvojen.

Bez obzira na sve rečeno, dragi školarci- uživajte odmah! Ljeto, iako još nije ni počelo, brzo će završiti.
Učitelji- udahnite i zažmirite! :-) Dragi roditelji- sretno! ;-)
Pročitano 966 puta