Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019

Okončano 23. izdanje Smotre izvornog folklora Karlovačke županije

Napisao/la  Tina Trivanović; foto - POU Ogulin
Nastupima posljednjih 19 KUD-ova, u Gradskoj sportskoj dvorani, u nedjelju je okončano ovogodišnje, 23. izdanje Smotre izvornog folkolora Karlovačke županije "Igra Kolo 2019.". Predstavilo se 15 KUD-ova iz Karlovačke županije te četiri društva iz ostatka RH, a prije nastupa upriličen je mimohod. Nastupe društava je pratila komisija za ocjenjivanje nastupa folklornih skupina u sastavu Ivan Ivančan, predsjednik, Josip Forjan i Tomislav Habulin članovi.

Dan ranije, u subotu, ogulinskoj publici se, na istoj lokaciji, predstavilo također 19 KUD-ova, od kojih 15 iz Karlovačke županije, 3 društva iz ostatka RH te 1 društvo iz Švicarske. Komisija za ocjenjivanje nastupa folklornih skupina u sastavu Ivan Ivančan, predsjednik, Lucija Halužan i Tomislav Habulin po završetku nastupa na okruglom stolu izrazila je veliko zadovoljstvo pripremljenim nastupima i izgledom narodnih nošnji te čestitala predstavnicima Društava na nevjerojatnom napretku svake godine.

Podsjećamo, u sklopu smotre, u petak su Ogulinci imali priliku uživati u pučkoj komediji "Sloga" u izvedbi članova Dramske družine KUD-a "Paurija" Dubravci. Predstava je održana u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a njome je i službeno otvorena 23. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo 2019.
Otvorenju su nazočili saborski zastupnik i izalslanik župana Karlovačke županije Tomislav Lipošćak i Ivana Salopek Šumonja, zamjenica gradonačelnika Grada Ogulina.

Inače, u sklopu ovogodišnje smotre folkora održane su i radionice izrade suvenira u suradnji sa Društvom pedagoga tehničke kulture, a u Karlovcu i Ogulinu etnologinja Ana Krznarić održala je predavanje pod nazivom "Običaj prodaje slugu u ogulinskom kraju".
Pročitano 556 puta