Petak, 31 Svibanj 2019

Prva osnovna škola proslavila Dan škole

Napisao/la 
Ogulinska Prva osnovna škola svečanim je programom obilježila Dan škole. Svečanost je održana u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, među kojima su se našli predstavnici gradskih ustanova, udruga, predstavnici iz političkog života, ali i umirovljeni profesori i nastavnici škole. Poseban gost bio je poznati glumac Kristijan - Kiki Ugrina, te scenaristica predstave "Pčelica Maja" Ana Tonković Dolenčić.

Riječi dobrodošlice nazočnima je uputio ravnatelj škole Zvonko Ranogajec. "Bogatstvo svake škole su njeni nastavnici i djelatnici, koji čine maksimum u nastojanju da svoja znanja prenesu na učenike na što kvalitetniji način. Želim da se ovakva razina kvalitete rada nastavi i u budućnosti u našoj školi." - uvodno je poručio ravnatelj Ranogajec.

U nastavku svečanosti na pozornici su se redali čestitari upućujući prigodne poklone, čestitke i želje za nastavkom uspješnog rada. Čestitku je uputila i zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, pohvaliviši rad djelatnika, uz obećanje da će Grad Ogulin i dalje pružati svoju podršku radu Prve osnovne škole. Kao izaslanik župana Damira Jelića, nazočne je pozdravio saborski zastupnik Tomislav Lipošćak napomenuvši, između ostalog, kako mu je posebno drago vratiti se u svoju školu, koju danas pohađaju njegova tri sina.

U nastaku programa učenici novinarske grupe škole predstavili su 63. broj školskog lista "Klek", koji je ovaj put izdan u nešto opširnijem izdanju. Glavna tema ovogodišnjeg izdanja je "Škola za život", a list donosi i prezentaciju školskih aktivnosti i uspjeha koji su ostvareni tijekom ove školske godine.

Potom je uslijedila podjela nagrada i priznanja učenicima koji su u tekućoj školskoj godini ostvarili zapažene uspjehe i rezultate.

Drugi dio programa bio je rezerviran za premijeru predstave "Pčelica Maja". Pripreme za predstavu trajale su proteklih nekoliko mjeseci, a sve se odvijalo pod budnim okom profesorice Dejane Ogrizović i nastavnice Vesne Pešut Vuković. U predstavi glumi 36 učenika škole, a nastavnice i profesorice ove škole proteklih su tjedana marljivo radile na izradi scenografije i kostima.
Inače, u narednim danima ova predstava će biti izvedena u više navrata za učenike matične i područnih škola, roditelje, a slijedeći vikend bit će uprizorena i za građanstvo.

Inače, proslava Dana škole okončana je svečanim domjenkom za sve goste i uzvanike. Učenicima i djelatnicima Prve osnovne škole Ogulin i naša ekipa upućuje prigodnu čestitku povodom Dana škole.
Pročitano 837 puta