Četvrtak, 30 Svibanj 2019

Ogulin lani zabilježio porast broja noćenja, ali i smještajnih kapaciteta

Napisao/la 
Čini se kako su naši sugrađani, ali i turisti prepoznali turističke potencijale ogulinskog kraja. Naime, tijekom protekle godine Ogulin je zabilježio znatan porast broja turističkih dolazaka i noćenja. Prema riječima direktorice Turističkog ureda TZ Grada Ogulina Sonje Drašković Dedić, ostvareno je ukupno 20.505 turističkih dolazaka i 34.214 noćenja. Tako je tijekom 2018. godine došlo do porasta broja noćenja za nešto više od 20% u odnosu na 2017. godinu. U ukupno ostvarenom broju noćenja najzastupljeniji su bili strani gosti iz Koreje, Njemačke, te Poljske. Strani turisti prednjače i u broju ostvarenih dolazaka sa više od 76%. Važno je napomenuti kako je lani zabilježen porast individualnih dolazaka turista, dok je udio agencijskih dolazaka u padu.

Turističke potencijale našeg kraja prepoznali su tijekom prošle godine i brojni Ogulinci, pa je tako došlo do značajnog povećanja ukupnog broja postelja na našem području. Tako je lani registrirano 66 stalnih i 21 pomoćna postelja više, tj. ukupan broj postelja u Ogulinu je porastao za više od 30%. Veliki napredak je zabilježen i u unaprijeđenju kvalitete smještaja što je posljedica dodatnih ulaganja iznajmljivača.

Zahvaljujući porastu registriranih smještajnih kapaciteta u domaćinstvima te ostvarenom porastu broja noćenja tijekom 2018. godine, Turistička zajednica Grada Ogulina može se pohvaliti porastom prihoda od boravišne pristojbe, u odnosu na 2017. godinu, za gotovo 20%. Nadamo se kako će ovakvi, ako ne i još bolji trendovi biti nastavljeni i u ovoj godini.
Pročitano 677 puta