Ponedjeljak, 27 Svibanj 2019

"Igra kolo 2019." okupit će 1125 sudionika iz 38 KUD-ova

Napisao/la 
Program 23. Smotre izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo 2019. započeo je još proteklog tjedna radionicama izrade suvenira Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin. Danas će biti nastavljen predavanjem "Običaj prodaje slugu u ogulinskom kraju" koje govori o služenju djece iz ogulinskog kraja u siromašnim uvjetima prve polovice 20. stoljeća. Predavanje će održati etnologinja Ana Krznarić, večeras u 19 sati, u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu. Isto predavanje bit će upriličeno u srijedu, u ogulinskoj Obrtničkoj i tehničkoj školi, s početkom u 13 sati.

Gostujući u našoj Temi dana, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, Blanka Poljak Franjković predstavila je središnji dio programa smotre:
Na naše pitanje koliko sudionika će okupiti ovogodišnja smotra, Blanka Poljak Franjković nudi slijedeći odgovor:Ove godine pristupilo se i izradi vizualnog identiteta smotre, a naša sugovornica kaže:Inače, i dalje je otvoren javni poziv za dostavu prijedloga komercijalnog sadržaja tijekom održavanja Smotre izvornog folklora Karlovačke županije. Ravnateljica pojašnjava:Nadamo se da će organizatore poslužiti dobro vrijeme, jer će se u suprotnom nastupi KUD-ova održati u Gradskoj sportskoj dvorani, pored Prve osnovne škole Ogulin.
Pročitano 733 puta