Četvrtak, 23 Svibanj 2019

SDP upriličio javnu akciju "Prevencijom do zdravlja"

Napisao/la 
"S obzirom da je zdravlje najveće bogatstvo, a i činjenicu da smo suočeni sa sve ozbiljnijom situacijom urušavanja zdravstva u Hrvatskoj, kada dolazi do tihe privatizacije zdravstva, kada su liste čekanja produžene, kada je odlazak liječnika i medicinskih sestara  zabrinjavajući, socijaldemokrati se zalažu za jednakost kao temeljno pravo svakog čovjeka."- rekao je Ivan Vuković, predsjednik Županijske organizacije SDP-a na današnjoj akciji "Prevencijom do zdravlja" koja je održana u Ogulinu.

"Želimo vratiti dostojanstvo našim sugrađanima, ali i medicisnkom osoblju, i zato smo danas organizirali akciju "Preventivom do zdravlja", koja je obuhvatila  mjerenje šećera i kolesterola u krvi, razgovor i druženje s građanima, kojima smo predstavili Nacionalni program zdravstvene politike." - rekao je dr.  Saša Srića, internist i pulmolog, glavni koordinator ove akcije SDP-a na nacionalnoj razini.

Akciji je nazočio i SDP-ov kandidat za EU Parlament Predrag Matić. Ovom prigodom osvrnuo se na problematiku vezanu uz braniteljsku populaciju i registar hrvatskih branitelja koji više nije dostupan javnosti.

Pritom je istakao:



Podsjetio je kako je kao ministar maksimalno zastupao interese braniteljske populacije, ali na način da branitelji doista u društvu imaju položaj koji im uistinu pripada i na kojeg svi mogu gledati s ponosom.

Na naš upit kako danas, kao bivši ministar i branitelj, gleda na cijelu tu situaciju, Predrag Matić odgovara:

Pročitano 671 puta