Srijeda, 22 Svibanj 2019

Danas slavili maturanti

Napisao/la 
U srijedu je u 9 i 30 sati završila nastava maturantima ogulinskih srednjih škola. Već po tradiciji nakon posljednjeg školskog zvona, maturanti su formirali zajedničku povorku, te su u pratnji svojih razrednika, ulicom B. Frankopana, prodefilirali do dvorišta Frankopanske kule.

Iza 10 sati počela je Maturijada, a program su vodili učenici Sara Salopek iz Gmnazije i strukovne škole "Bernardina Frankopana", te Bruno Luketić iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin.
Nakon što je Sara Salopek pročitala pismo ogulinskih maturanata, slavljenike je prva pozdravila ravnateljica Gmnazije i strukovne škole "Bernardina Frankopana" Sanja Dubić.

U svom govoru između ostalog je istakla:



Potom je maturante pozdravila ravnateljica Obrtničke i tehničke škole Zrinka Ceranić Jurković, poručivši:



Ogulinske maturante je u nastavku pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, a između ostalog je rekao:



U nastavku službenog dijela Maturijade proglašeni su najbolji učenici ove generacije. Tu titulu od danas ponosno nosi učenica ogulinske gimnazije Petra Porubić, ali i učenik Obrtničke i tehničke škole Ivan Brletić. Oboma je gradonačelnik Domitrović uručio prijenosna računala koja će im sigurno dobro doći u nastavku daljnjeg školovanja. Uslijedilo je predstavljanje svih razreda maturanata, njihovih razrednika te najboljih učenika, a sve je okrunjeno zabavom uz grupu Alf.

Svim lijepim željama, koje su upućene danas ogulinskim maturantima, pridružuje se i naša ekipa, uz pohvale za dostojanstveno ponašanje tijekom Maturijade.
Pročitano 772 puta