Utorak, 14 Svibanj 2019

DC-42 će biti otvorena poslijepodne, a vodu za piće treba prokuhavati!

Napisao/la 
Jutros je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ogulina kojom je predsjedavao gradonačelnik Dalibor Domitrović. Tijekom sjednice članovi stožera i predstavnici žurnih službi podnijeli su izvješća o provedenim aktivnostima tijekom protekla 24 sata s ciljem ublažavanja posljednica izlijevanja rijeke Dobre iz njenog korita.

Istaknuto je kako razloga za zabrinutost nema jer je vodostaj rijeke Dobre u konstantnom opadanju. I dalje je za promet zatvorena DC-42, ispod Frankopanske kule, a prema projekcijama njeno otvaranje očekujemo u posljepodnevnim satima. Neposredno prije njenog puštanja u promet, očistiti će ju djelatnici JVP Ogulin.

Na sastanku stožera rečeno je kako su aktivnosti žurnih službi okončane jutros u 5 i 30 sati. Iza ponoći u naš grad je stigla mehanizacija Hrvatskih voda, te djelatnici tvrtke Aquaterm. Oni su uz pomoć JVP Ogulin i članova HGSS-a, stanice Ogulin, vadili naplavine s površine vode u Đulinom ponoru. Izvučeno je ukupno 18 kamiona, tj. 300 m kubnih, naplavina i smeća. Ogulinski HGSS-ovci bili su na terenu do 6 ujutro sa 5 čamaca, kojima su se služili za sakupljanje naplavina.

Vreće su se punile pijeskom u bivšoj vojarni Sv. Petar sve do ponoći. Napunjeno ih je ukupno 3000, a ovaj zadatak uspješno su odradili ogulinski lovci i vatrogasci.

JVP Ogulin zaprimila je 7 poziva, a radilo se o interevencijama postavljanja vreća s pijeskom u ulici Stara cesta. I ovaj je zadatak obavljen uspješno jer je u konačnici spriječen ulazak vode u podrumske prostorije i kuće naših sugrađana. Jedino je u Kirasićima voda uspjela prodrijeti u jednu podrumsku prostoriju.

Prema riječima direktora gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija, voda za piće je u manjoj mjeri zamućena, pa je građanima preporučeno da ju prije konzumacije prokuhavaju. Potrebno je to činiti sve dok ne budu poznati rezultati analize zdravstvene ispravnosti vode, koju će napraviti djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Na kraju je donesena odluka da će se slijedeća Stožera Civilne zaštite Grada Ogulina održati sutra s početkom u 8 sati.
Pročitano 913 puta