Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019

Domitrović: "Razloga za paniku nema!"

Napisao/la 
Kiša koja pada od jučer rezultirala je intenzivnijim porastom vodostaja rijeke Dobre, pa se pojavila opasnost od njenog izlijevanja i plavljenja pojedinih djelova grada. Gradonačelnik Domitrović je, između ostalog, rekao kako je prvi kontakti sa Hrvatskim vodama uspostavljen još jutros u 4,30, a u 8 sati održana je 1. sjednica Stožera civilne zaštite.

Gradonačelnik sa suradnicima od ranog jutra obilazi teren, kako bi se na licu mjesta uvjerio koja su područja nakritičnija i kakva je situacija na područjima koja su poplavljena. Na prometnicima na kojima je došlo do manjeg izlijevanja postavljena je prometna signalizacija. Iz preventivnih razloga, pristupilo se punjenju vreća pijeskom za obranu od poplava, kako bi uslijed eventualnog pogoršanja procjene i prognoze sve bilo spremno za obranu.

Gradonačelnik Domitrović je gostujući u našem programu, najavio kako se oko 16 sati očekuje izlazak vode na DC-42, ispod Frankopanske kule, te dodao:



Gradonačelnik prati stanje na terenu i u redovitom je kontaktu sa svim žurnim službama. Policija regulira promet na poplavljenim dijelovima grada. U Drežnici su poplavljena polja, problema ima i u Zagorju Ogulinskom, a voda za piće trenutno je u redu.

Uslijed velike količine oborina pojavio se potencijalan problem sa zamućivanjem izvora pitke vode, a više doznajemo od direktora ogulinskog Vodovoda i kanalizacije Bojana Prebežića:



Na naše pitanje ima li mjesta panici gradonačelnik Domitrović nam je ponudio slijedeći odgovor:



Sastanak stožera ponovno je održan u 14:00 sati. Tijekom sastanka članovi stožera upoznati su s aktualnim stanjem na terenu, a utvrđen je i plan aktivnosti za sate pred nama. Rečeno je da se maksimalan porast vodostaja rijeke Dobre očekuje do 17 sati (310 cm), ali to ne bi trebalo prouzrokovati veće probleme. Građanima je još jednom poručeno kako razloga za zabrinutost nema. Svima u potrebi na raspolaganju stoje žurne službe, a vreća sa pijeskom ima dovoljno.
Dogovoreno je kako će se slijedeći sastanak Stožera civilne zaštite održati ukoliko se za to ukaže potreba.

Problema sa poplavama ima i na području Plaškog. Kako saznajemo od načelnika općine Plaški Pere Damjanovića, poplavljeno je područje Janje Gore gdje je voda Dretulje poplavila županijske i lokalne ceste, te nekoliko kuća. Svi vatrogasci i ostale službe i tamo su na terenu, pomažu gdje je to potrebno i prate razvoj situacije.  Posljedice obilne kiše osjetne su i na području Josipdola, Jasenka i Drežnice.
Pročitano 858 puta

Galerija slika