Ponedjeljak, 15 Listopad 2018

Bundevijada je bila pun pogodak

Napisao 
Oko 10.000 ljudi protklog vikenda posjetilo je 14. BUNDEVIJADU, – izložbu autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskog kotara. Posjetitelji su tako dva dana uživali u bogatom kulturno-umjetničkom programu, a predstavilo se preko 110 izlagača autohtono uzgojene hrane koji su prezentirali svoje proizvode.

Prema riječima direktorice TZ Grada Vrbovskog Tatjane Kušić ovogodišnja Bundevijada srušila je sve dosadašnje rekorde, kako po broju posjetitelja, tako i po broju izlagača, a sve to uz odlične vremenske uvjete. Bila je ovo prilika za uživanje u brojnim degustacijama, uprizorenjima običaja i baštine, natjecanju u izboru za najtežu, najmanju i najinteresantniju bundevu te naj jelo ili slasticu. Događaj se odvijao u Sportskoj dvorani Vrbovsko, dok je vanjski dio sa šatorom bio rezerviran za ugostiteljsku ponudu i zabavu s živom glazbom.

Upriličen je i kulinarski show u kojem su za posjetitelje kuhali Tihana i Nikola, sudionici poznatog showa „3,2,1 kuhaj“. Po prvi put odrana je modna revija, a ljubitelji „limene glazbe“ uživali su u reviji puhačkih orkestara pod nazivom „Glazbena bundeva“. Ovogodišnju Bundevijadu posjetili su brojni Ogulinci, a predstavio se i popriličan broj izlgača s našeg područja.
Pročitano 1339 puta