Utorak, 02 Siječanj 2018

Veselo u 2018!

Napisao/la 
Doček Nove godine održan je na Trgu kod golubice, a u Novu godinu uveli su nas ogulinski bendovi Partyano i Speen.
Glazbeni program je počeo oko 22 sata,a kako bi sve prošlo u veselom raspoloženju pobrinuli su se brojni partneri dočeka koji su za tu prigodu osigurali nagrade za najsretnije posjetitelje. Bilo je tu svega, od večera, sauna za dvojem do putovanja u Toskanu za dvije osobe u organizaciji putničke agencije Klek. Voditelj programa Dubravko Dragičević je bacao teniske loptice u publiku kao najavu Državnog prvenstva Hrvatske u tenisu, koje se sljedeći vikend počinje održavati u Ogulinu.
Doček je organiziran pod visokim pokroviteljstvom Grada Ogulina, te je tako sve uzvanike u ponoć pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukeljom, te saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.
Prvi put je ove godine organiziran i doček Nove godine za najmanje Ogulince na kojem nije manjkalo smijeha, zabave, veselja, pjesme i plesa. Uz 12-godišnjeg voditelja Dražena Grgurića iščekivanje su svojim nastupom uveličale pobjednice Jagora, prvog ogulinskog dječjeg festivala, Dora Kurelac i Natalli Zorkić, u pratnji Jagor benda, na čelu s Danijelom Vučićem. Nastupile su i ogulinske mažoretkinje, a u podne je ovaj spektakl kulminirao vatrometom konfeta. Za sve prisutne je organizirana i tombola, a nakon vatrometa svi su se zasladili tortom hotela Frankopan.
Prvog dana nove godine održano je jubilarno, peto novogodišnje kupanje na Sabljacima. Kupanje je ove godine bilo nešto ugodnije jer je temperatura zraka bila 11 Celzijevh stupnjeva, a temperatura vode 6. U vodu su hrabro skočili Zvonko Ranogajec, Željko Stipetić, Zvonko Lipošćak, Ljerko Žanić, Dalibor Kovačić, Marinko Puškarić, Dario Matijašić, Mate Sertić i Zdravko Prša. Za sve posjetitelje je pripremljen čaj i kuhano vino, a tu je bila i prodaja domaćih proizvoda.
Pročitano 2793 puta