Četvrtak, 06 Srpanj 2017

Održana 2. sjednica Županijske skupštine

Napisao/la 
U Gradskoj vijećnici Grada Karlovca u četvrtak, 6. srpnja 2017 održana je pod predsjedanjem predsjednika Ivana Vučića 2.sjednica Županijske skupštine. Sjednica je počela aktualnim satom i pitanjima o Šušnjarovom slapu na Mrežnici, školskim odborima, sudjelovanju župana na sastancima s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, te o osobnim asistentima u školama. Helenu Stojković iz Živog zida zanimalo je kakva je situacija s procedurom oko natječaja za osobne asistente i hoće li sve biti gotovo do početka nove školske godine. Na pitanje je odgovorila zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar.
- U ovom trenutku imamo 69 korisnika u 18 škola za koje će Karlovačka županija zajedno s Europskim socijalnim fondom izdvojiti 2.196.183 kuna. U tijeku je potpisivanje sporazuma sa školama i predviđa se da bi Europski socijalni fond do kraja srpnja ili početka kolovoza mogao zaključiti ugovore s korisnicima. Doista više ništa ne ovisi o Karlovačkoj županiji, koja je zajedno sa osamnaest škola i 69 korisnika, odradila ono što je bilo potrebno napraviti u prvoj fazi. Ponavljam čvrsto vjerujem da će asistenti u nastavi biti riješeni do početka školske godine i da će asistenti raditi svoj posao od prvog dana nastave, rekla je Vesna Hajsan Dolinar.
Nakon aktualnog sata imenovani su članovi stalnih radnih tijela Županijske skupštine , školskih odborara osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Karlovačka županija te Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.
Više od 30 minuta raspravljalo se je o izboru novog ravnatelja ŽUC-a, Stjepana Turkovića. Hrvoje Hoffman (Živi zid) ustvrdio je da je ovo još jedno u nizu rotiranja i da “imamo teflonske ravnatelje”. Spomenuo je što se u medijima navodilo o Turkoviću, a Jeliću, koji je ocijenio da su to informacije iz druge ruke i da u novinarskim tekstovima ima istina, poluistina i neistina, replicirao: Jasno da su to informacije iz druge ruke, ali postoje određena pravila novinraske struke. Ako nekome nešto smeta, može tužiti; ako je istina, onda se drži po strani.
Čelnik SDP-a Ivan Vuković prigovorio je da vijećnici nisu ništa znali o proceduri izbora, nakon čega mu je župan Jelić odgovorio da je imenovanje Turkovića išlo po natječaju , te da je odabran najkvalitetniji kandidat. Dosadašnji ravnatelj ŽUC-a Boris Kozjan ne ide nigdje, ostaje u istoj tvrtki jer se približava mirovini. Ostat će na savjetničkom mjestu i sva svoja znanja prenositi novom ravnatelju Turkoviću. Na kraju je s 25 glasova za, deset protiv i jednim suzdržanim, razriješen dužnosti Boris Kozjan kojem je istekao mandat, a novi ravnatelj je Stjepan Turković.
Pročitano 3440 puta