Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 04 Lipanj 2017

Hrvatska danas bira gradonačelnike za 55 gradova, a među njima i za Ogulin

Napisao/la 
Pravo glasa na današnjim lokalnim izborima ima 2.793.147 birača, odnosno 927 tisuća birača manje u odnosu na prvi krug budući da su u mnogim sredinama izbori završili izborom župana, gradonačelnika i načelnika. Diljem Hrvatske od 7 sati otvoreno je 4473 birališta koja će se zatvoriti u 19 sati.
U prvom krugu lokalnih izbora građani su birali ljude za 576 funkcija diljem Hrvatske, a danas se bira za 166. Birači danas biraju devet župana, 55 gradonačelnika te 102 općinska načelnika, a u prvom krugu izabrano je 12 župana, 73 gradonačelnika i 326 općinskih načelnika.

Obzirom da je u Karlovačkoj županiji župan izabran odmah u prvom krugu, građani naše županije, točnije stanovnici Ogulina, Duga Rese i Karlovca danas će dobiti samo bijeli glasački listić na kojem će birati gradonačelnika, dok mještani općine Draganić biraju i općinskog načelnika.
Pobjednik će biti onaj tko dobije jedan glas više u odnosu na protukandidata.

Predviđamo da će Gradsko izborno popvjerenstvo danas imati nešto manji obim posla u odnosu na prvi krug izbora pa prijevremene neslužbene rezultate očekujemo već oko 21 sat, a za točne rezultate trebati će pričekati dok se ne prebroji i posljednji listić.
Radio Ogulin i u ovoj izbornoj večeri biti će uz svoje slušatelje od 19 sati. Budite uz nas te pratite rezultate i reakcije iz izbornih stožera.
Pročitano 2910 puta