Srijeda, 24 Srpanj 2019

U Ogulinu obilježen Dan zaštite prirode

Napisao/la 
Protekli tjedan u gradskoj upravi upriličena je početna tiskovna konferecija na kojoj su prezentirane temeljne smjernice i ciljevi projekta pod nazivom "Recikliraj za bolje sutra". Radi se o zajedničkom projektu Grada Ogulina, kao nostitelja, i Općine Plaški, u ulozi sunostitelja. Projekt je u 85%-tnom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Naglasak cijelog projekta je na izobrazno-informativnim aktivnostima, a one će biti usmjerene na građane Ogulina i Plaškog.
Jedna od prvih aktivnosti na ovom projektu odrađena je u utorak u općini Plaški.

Naime, tamo je obilježen Dan zaštite prirode, prva u nizu aktivnosti projekta ''Recikliraj za bolje sutra''. Događaj je održan u suradnji sa udrugom Carpe Diem, čiji je predstavnik upoznao sudionike sa važnošću koncepta održivog gospodarenja otpadom.

Dan zaštite prirode  obilježen je u srijedu i u Ogulinu, i to u gradskom parku, gdje je za građanstvo bilo izloženo mobilno reciklažno dvorište. Bila je ovo prilika i da građani doznaju više detalja iz prve ruke o samom projektu Recikliraj za bolje sutra.

Filip Badovinac, iz karlovačke udruge Carpe diem, koja je jedan od izvođača projekta, ponudio nam je više detalja o prvoj projektnoj aktivnosti provedenoj u našem gradu:



Voditelj projekta Recikliraj za bolje sutra, Igor Trbović ukratko nam je pojasnio koja je glavna namjera cijelog projekta:



Uskoro ćete u našem programu imati priliku poslušati i prvu od nekoliko emisija pod nazivom "Recikliraj za bolje sutra". Emisija je jedna od aktivnosti ovog projekta, a za cilj ima educirati i informirati građane o učinkovitom gospodarenju otpadom. O terminu emitiranja emisije naknadno ćemo vas izvijestiti.
Pročitano 837 puta