Petak, 19 Srpanj 2019

Trajalo je manje od 5 sati!

Napisao/la 
Petak je bio radni dan za gradske vijećnike. Naime, održana je 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina pod predsjedanjem Marinka Hermana. Sjednici nisu nazočili Tomislav Lipošćak (HDZ) i Siniša Ljubojević (DSS).

Na dnevnom redu našlo se 27 točaka, a sve je započelo Aktualnim satom, kojeg je svojim pitanjem otvorio SDP-ov vijećnik Zlatko Mrvoš. Još 11 njegovih kolega vijećnika svoja pitanja uputilo je uglavnom gradonačelniku Daliboru Domitroviću, a on je, na većinu njih, odmah dao odgovore. Vijećnici su najviše interesa iskazali za komunalne teme, a govora je bilo i o nepravilnostima koje su uočene prilikom nedavnog upisa djece u Dječji vrtić Bistrac.
Zahvaljujući vjećničkim pitanjima, doznali smo kako će se uskoro krenuti u sanaciju mosta na Vražjem prijelazu, te da u ponedjeljak počinju radovi na izgradnji mini rotora kod crkvice Svetog Roka. Radovi bi trebali biti okončani do 15. kolovoza, a izvođač će tijekom radova regulirati promet, pa obilaznice gradilišta neće biti. Govora je bilo i o stipendiranju učenika i studenata, a doznali smo i kako će, predvidio do kraja ove godine, početi radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića na Poredicama.

U nastavku sjednice vijećnici su raspravljali o Izvješću o radu gradonačelnika za posljednjih 6 mjeseci 2018. godine, a ono je u konačnici podržano sa 10 glasova za, dok je 5 vijećnika iz redova opozicije bilo protiv.

Preostale točke dnevnog reda odrađene su poprilično brzim tempom, pa je sjednica okončana prije 14 sati. Tijek sjednice ste i ovaj put imali priliku pratiti uživo u našem programu.
Pročitano 739 puta