Petak, 12 Srpanj 2019

Ljeto u Ogulinu donosi brojne sadržaje u narednim danima

Napisao/la 
Iako nas vrijeme podsjeća više na jesen no na ljeto, manifestacija Ljeto u Ogulinu se nastavlja. Ovog vikenda donosi nam brojne sadržaje od kojih izdvajamo predstavu Žene u crvenom u izvedbi Amaterskog kazališta Gospić. U središtu su priče četiri žene, zanimljivih profila i osobnih životnih priča. Iako su krhke i nježne, ranjive i emotivne, na trenutke je zapanjujuća njihova snaga, nepredvidivost i reakcija.  Predstava će se održati sutra s početkom u 20:00 sati u Frankopanskom kaštelu, a u slučaju kiše u konferencijskoj dvorani  POU Ogulin. Ulaz je slobodan.

Osim predstave, i ove subote imat ćete priliku naučiti plesne korake nekih od najpoznatijih plesova, poput salse, engleskog i bečkog valcera, uz plesnu školu Alegria. Besplatan plesni tečaj održati će se u Parku kralja Tomislava, a početak je zakazan za 20 sati.

Tijekom ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin održavao se i besplatan konverzacijski tečaj Practicly speaking English. Predavači su Danna Berry, Tim Berry, Linda Swain i Richard Swain, a razine su početni, srednji, napredni i poslovni. Tečaj, koji završava sutra prijepodne, je organiziran zahvaljujući suradnji sa Baptističkom crkvom iz Plaškog.

Inače, u ponedjeljak u Pučkom učilištu počinje 2. Mala škola moderne gitare. Uvjeti za upis su posjedovanje klasične ili akustične gitare, osnovno glazbeno predznanje i naravno trzalica. Škola je besplatna, a održavat će se od 15. do 16. srpnja, od 18:00 do 20:00 sati, u učionici Učilišta. Voditelji su Ranko Rubeša i Kristijan Vukojević.

U ponedjeljak u Pučkom učilištu počinju i radionice Društva pedagoga tehničke kulture pod nazivom Ljetna promenada. Polaznici će se moći okušati u izradi 3D olovke, privjesaka i magneta, ali u ljetnoj utrci robota. Radionice će se održavati do 17. srpnja u vremenu od 17 do 18 sati. Više informacija o radionicama možete pronaći na Facebook stranici Pučkog otvorenog učilišta.

Nadamo se kako ćete od svih ovih sadržaja pronaći nešto za sebe.
Pročitano 584 puta