Petak, 01 Ožujak 2019

Nekima dobro, a neki se nadaju boljim vremenima

Napisao/la 
U gradskoj upravi održana je još jedna redovita koordinacija gradonačelnika Dalibora Domitrovića i njegovih zamjenika sa direktorima i ravnateljima gradskih poduzeća i ustanova. Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo dodjelom zemljišta gradu za izgradnju novog vrtića, radovima na rekonstrukciji Hačko-Bolnička i najavi da će naš grad u svibnju posjetiti oko 250 mladih, članova Franjevačke mladeži. Bit će smješteni na Poredicama, a ostat će tri dana.

Inače, stanje u ogulinskim tvrtkama, unatoč krizi vlasti, je zadovoljavajuće. Posebno se to odnosi na Poduzetničku zonu i Ivaninu kuću bajke, koja očekuje dobru sezonu. Radovi u Dječjem vrtiću odvijaju se po planu i uskoro bi trebao biti obavljen tehnički pregled novouređenih prostorija. Slijedi uređenje okoliša.

U Stambeno komunalnom gospodarstvu broj radnika je smanjen, a stanje se konsolidira. Turistička zajednica već se priprema za Ogulinski festival bajke, a Pučko otvoreno učilište obavlja niz aktivnosti za koje se zanima sve veći broj naših sugrađana, posebno kad je riječ o stručnim osposobljavanjima i tečajevima stranih jezika.

U Zavičajnom muzeju problem je nedostatak djelatnika, jer je dio na bolovanju, a u cilju sprečavanja neželjenih "umjetničkih djela" kao što je bilo postavljanje toalet papira oko pozornice, postavit će se nadzorne kamere i senzori, te će se konačno ukloniti građa koja već duže vrijeme nagrđuje dvorište muzeja.

Javna vatrogasna postrojba posljednjih nekoliko dana muku muči sa požarima na otvorenom prostoru, pa su već sada "u crvenom" što se tiče probijanja financijskog plana. U nezavidnoj je situaciji i Radio Ogulin, gdje je upitna isplata plaća, ali i podmirenje drugih troškova, koji mjesečno iznose oko 60 tisuća kuna.

Dakle, nekima je dobro, a neki se nadaju boljim vremenima. O svemu tome gradonačelnik Domitrović razgovarat će sljedeći tjedan sa povjerenicom Marinom Kolaković, te je upoznati sa trenutnim stanjem.
Pročitano 985 puta