Nedjelja, 02 Srpanj 2017

Iz Ogulina po medalju u Tursku

Napisao/la 
Ogulin je zahvaljujući muškom rukometnom klubu Ogulin bio domaćin Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji za gluhe i nagluhe rukometaše. Spomenuta reprezentacija u okviru priprema za predstojeću Olimpijadu gluhih i nagluhih odigrala je pripremnu utakmicu s rukometašima Ogulina u subotu,1. srpnja u Sportskoj dvorani Ogulin. Rukometna reprezentacija gluhih i nagluhih osoba aktualni je prvak Europe, četverostruki pobjednik Olimpijade za gluhe i nagluhe te dobitnik najvišeg sportskog priznanja u Hrvatskoj „Franjo Bučar“. U kolovozu ih u Turskoj očekuje nova borba za najsjanije odličje čime bi bili apsolutni rekorderi u ovoj kategoriji u svijetu rukometa. Rukometna poslastica u ogulinskoj dvorani za mnogobrojne gledatelje bila je pravi užitak, a ogulinski rukometaši priredili su iznenađenje pobijedivši goste 36:32.Rezultat je pao u drugi plan i nadomjestio ga je pozitivni pristup sportu obje momčadi koje su u neformalnom druženju nakon utakmice razmijenili iskustva igranja najtrofejnijeg sporta Hrvatske. Rukometaši Hrvatske reprezentacije za gluhe i nagluhe osobe uglavnom su profesionalni igrači u najjačim ligama Hrvatske i inozemstva te su primjer da gluhoća i nagluhost nikako ne mogu biti prepreka bavljenja sportom i razvitka u najbolje sportaše. Rukometaši Ogulina dobili su zbog svoje sjajne i požrtvovne igre maksimalne pohvale cjele reprezentacije gluhih i nagluhih na čelu s izbornikom Vojom Bjegovićem. Na zajedničkom domjenku goste je pozdravio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović uz pozivnicu za novim susretom i utakmicom nakon Olimpijskog zlata, što su gosti s radošću prihvatili.
Za ekipu Ogulina igrali su : Patrik Kaldi 8, Luka Turković 8, Filip Gašparović 6, Toni Puškarić 5, David Stipetić 5 i Antonio Drašković 4.Igralis su još Tin Ivan Brozović Mateo kolaković, Karlo Blašković i Filip Francetić. Sjajan golmanski učinak imao je Josip Vučić uz pomoć Davida Stipetića.
U reprezentaciji gluhih i nagluhih najučinkovitiji su bili : Bošnjak 19, Lušić 6, Crnojević 4, Skoko 1, Perak 1 i Damjanić 1.
Pročitano 2128 puta

Video sadržaj